Piece konwekcyjno-parowe
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE
Piec konwekcyjno-parowy, to urządzenie dla profesjonalistów, zapewniające równomierną temperaturę w komorze. W urządzeniach tych zastosowano technologię konwekcji oraz obróbkę termiczną. Dzięki temu potrawa zachowuje optymalną wilgotność, danie z pewnością nie będzie przesuszone, a cały proces wypiekania, gotowania, czy podgrzewania przebiegnie niezwykle szybko.
Poszczególne modele pieców konwekcyjno-parowych różnią się od siebie możliwościami rodzaju obróbki termicznej; gotowanie na parze pozwoli przyrządzić zdrowe, lekkie dania bez dodatku tłuszczu; obróbka, która pozwala na jednoczesne wykorzystanie zarówno gorącej pary, jak i konwekcji to tzw. obróbka łączona. Do pieczenia w niskich temperaturach idealnie nada się obróbka konwekcyjna; oprócz tego piece pozwalają na gotowanie i blanszowanie, czy utrzymywanie temperatury potrawy przed podaniem.
Najważniejsze urządzenie w profesjonalnej kuchni
Kucharze nie wyobrażają sobie gotowania bez solidnego pieca. Wybór może być trudny, gdyż na rynku jest bardzo dużo dostępnych modeli. Nasz sklep oferuje piece konwekcyjno-parowe cenionych na rynku gastronomicznym producentów: UNOX, REDNOX, RETIGO. Dzięki wbudowanej książce kucharskiej, ekranie dotykowym, rozbudowanym systemie menu, te ostatnie to bardzo zaawansowane piece dla najbardziej wymagających klientów. Posiadają ogrom możliwości i stosują jedne z najbardziej zaawansowanych technologii, umożliwiając kucharzom na całym świece serwowanie wyszukanych potraw.
Do spełnienia podstawowych funkcji i prostych zadań polecamy piece marki REDFOX.
Piece firmy UNOX z serii 5 EVOLUTION są wyposażone w system myjący o nazwie ROTOR.CLEAN. Dzięki niemu czyszczenie pieca będzie szybkie i bezproblemowe, w lokalach gastronomicznych stanowi to duże ułatwienie i odciążenie dla personelu.
Przy wyborze idealnego pieca warto wziąć pod uwagę parametry (zakres temperatur, rodzaj sterowania, który może być manualny lub elektroniczny, pojemność, sposób zasilania oraz indywidualne potrzeby).
W tym dziale posiadamy także:
-blachy do pieców gastronomicznych,
-szafki wypiekowe,
-zmiękczacze oraz filtry do wody,
-podstawy pod piece,
-chemię do pieców konwekcyjno-parowych,
Jeżeli Twój lokal specjalizuje się w wypieku pieczywa oraz rozpływających się w ustach ciast niezbędny okaże się piec konwekcyjno-parowy piekarniczy. Przygotowanie wypieków jeszcze nigdy nie było tak proste i sprawne!
Nasza firma realizuje pokazy oraz szkolenia kulinarne z wykorzystaniem pieca konwekcyjno-parowego. Osoby zainteresowane prosimy o kontakt: biuro@gastronomiczne.pl
Kategoria piece konwekcyjno-parowe zawiera:
piece konwekcyjno-parowe redfox, piece konwekcyjno-parowe retigo, piece konwekcyjno-parowe unox, itp.