PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 7XGN1/1 CHEFTOP ONE 9,9 KW 9000760

HURTOWNIA GASTRONOMICZNA
PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 7XGN1/1 CHEFTOP ONE 9,9 KW 9000760
STRONA GŁÓWNA    O NAS    WARUNKI ZAKUPU    SERWIS    KONTAKT    TWÓJ KOSZYK
Hurtownia Gastronomiczna / piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw 9000760  
WYSZUKIWARKA PRODUKTÓW
Nazwa/Model: Producent:
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Wpisz adres e-mail:


Piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw 9000760 UNOX

Piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw

Model: 9000760
Gwarancja: 12 miesięcy (gwarant producent)
Magazyn: M-S3 (Warszawa / Radom)
Producent: UNOX
Grupa: Piece konwekcyjno-parowe

Cena netto: 16,274.25 Cena brutto: 20,017.33
Piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw 9000760 bezpłatna dostawa na terenie całego kraju
Jeżeli uważasz, że cena produktu jest za wysoka i możesz kupić gdzieś taniej, napisz o tym do nas na adres sklep@gastronomiczne.pl lub zadzwoń na numer 22 270 61 13, postaramy się sprostać twoim oczekiwaniom.
INFORMACJE TECHNICZNE
Wymiary: 750x773x843
Moc: 9,9
Zasilanie: 400 V
Jednorazowy wsad: 7xGN1/1
Wytwarzanie pary: natrysk

OPIS
Każdy kucharz przyzwyczajony jest do przygotowania potraw dla dużej ilości osób, dlatego w każdym lokalu gastronomicznym powinien mieć do dyspozycji niezawodny piec konwekcyjno-parowy UNOX. Piece konwekcyjno-parowe UNOX seria 6 MIND.MAPS znajdują zastosowanie w lokalach gastronomicznych tj restauracje, domy weselne, catering, kuchnie hotelowe oraz jednostkach budżetowych typu przedszkola, szkoły, szpitale. Obróbka w piecach konwekcyjno-parowych UNOX wymaga minimalnej ilości tłuszczu, potrawy są zdrowsze, a koszty zakupu tłuszczu zredukowane do minimum. Obróbka termiczna w piecu UNOX to znacząca redukcja strat wagowych przygotowywanych potraw. Potrawy przyrządzone w piecach konwekcyjno-parowych UNOX charakteryzują się apetycznym i świeżym wyglądem oraz intensywnym kolorem, mięso zawsze pozostaje soczyste i delikatne. Piece UNOX wydobywają z potraw ich niepowtarzalny smak i aromat. Dzięki wykorzystaniu pary wodnej podczas obróbki produkty zachowują maksymalną ilość witamin.

Piece UNOX doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu większej ilości żywności, gwarantując powtarzalność obróbki niezależnie od ilości wsadu (funkcja ADAPTIVE.CLIMA). Nowe modele pieców UNOX CHEFTOP wyposażone w ulepszony system myjący ROTOR.KLEAN, który zapewnia higienę (czysty piec to smaczne potrawy). Oświetlenie wnętrza pieca przy pomocy energooszczędnych diod LED, ten typ oświetlenia gwarantuje długą i niezawodną pracę bez konieczności wymiany żarówek. Sterowanie pieca odbywa się za pośrednictwem dotykowego panelu sterowania MASTER.Touch ONE możliwością zapamiętania 256 programów po 9 kroków każdy, oraz technologią MIND.Maps która daje możliwość narysowania przebiegu temperatur, wilgotności oraz obiegu powietrza. Dzięki zastosowaniu języka wizualnego który jest niezwykle intuicyjny i zrozumiały możliwe jest stworzenie jedynego w swoim rodzaju procesu obróbki a następnie zapisanie go w pamięci pieca. STEAM.MAXI para dostępna już od 35C. Elementy grzewcze z automatyczną regulacją mocy. System obiegu powietrza AIR.MAXI z wydajniejszym wentylatorem i 4-ma prędkościami wentylatora. Nowy wydajniejszy system usuwania pary DRY.MAXI. Technologia izolacji PROTEK.SAFE ogranicza straty ciepła, oznacza to znacznie bardziej efektywne wykorzystanie energii oraz podwyższenie sprawności pieca. Podstawową cechą wyróżniającą piece UNOX jest elastyczność, dzięki zastosowaniu innowacyjnej technologii MAXI.LINK i szerokiej gamie produktów UNOX możesz sam zdecydować jak będzie wyglądał Twój system UNOX (dowolna ilość pieców oraz ich wielkość, dodatkowe urządzenia pomocnicze). System UNOX to możliwość przygotowania potraw w kilku środowiskach (gotowanie, pieczenie itp), ilość środowisk zależy jedynie od stopnia rozbudowania systemu UNOX. Piece konwekcyjno-parowe UNOX to najmniejsze urządzenia na rynku w klasie profesjonalnej.

Przykładowe możliwość wykorzystania pieca konwekcyjno-parowego UNOX CHEFTOP:
- GOTOWANIE NA PARZE: proces obróbki termicznej w środowisku nasyconej pary wodnej w zakresie temperatur już od 35-130C, optymalną jakość produktów uzyskamy w temperaturze: 80-90C.
- GOTOWANIE W NISKICH TEMPERATURACH: wyjątkowa soczystość i delikatność potraw, proces obróbki termicznej możliwy już od temperatury 35C, optymalny zakres temperatur zalecany przez HACCP 65-80C.
- GOTOWANIE PRÓŻNIOWE: obróbka termiczna produktów spożywczych zamkniętych hermetycznie w opakowaniach próżniowych, stosowana najczęściej w zakresie niskich temperatur w środowisku nasyconej pary wodnej.
- BLANSZOWANIE WARZYW: wstępnie przygotowanie warzyw do dalszej produkcji kulinarnej polegające na krótkiej obróbce termicznej w warunkach nasyconej pary wodnej oraz natychmiastowym, gwałtownym schłodzeniu, najlepiej w schładzarko-zamrażarce szokowej.
- GOTOWANIE (PEŁNY ZESTAW OBIADOWY): najnowsze technologie zastosowane w piecach konwekcyjno-parowych UNOX umożliwiają przygotowanie pełnego zestawu obiadowego np. mięso, warzywa, ryż lub ryba, warzywa, ziemniaki jednocześnie w jednym środowisku.
- PIECZENIE: obróbka termiczna w środowisku suchym, gdzie nośnikiem ciepła jest suche gorące powietrze. Zakres temperatur bardzo szeroki, a jego poziom uzależniony jest od oczekiwanego efektu kulinarnego. Najskuteczniejszym sposobem jest użycie różnych rodzajów środowiska pieczenia np: suche-naturalne, z zaparowaniem, z osuszaniem.
- METODA INERCJI CIEPŁA: jedna z najbardziej efektywnych metod pieczenia całych, dużych elementów mięsa zwłaszcza wołowego, gdzie poza smakiem pieczeni ważny jest jej kolor, polega to na pieczeniu w bardzo suchym środowisku z zastosowaniem pełnego osuszania oraz użyciu sondy pomiaru temperatury.
- GRILLOWANIE: obróbka termiczna w atmosferze suchego, gorącego powietrza z wykorzystaniem osuszania w temperaturze 200-250C. Najlepszy efekt grillowania uzyskujemy przy wykorzystaniu specjalnej ryflowanej płyty FAKIRO GRILL. Metoda ta umożliwia uzyskanie bardzo wysokiej jakości grillowanych porcji mięsa, ryb, owoców morza oraz warzyw.
- SMAŻENIE DAŃ PANIEROWANYCH: piece UNOX umożliwiają smażenie produktów tradycyjnie panierowanych, metoda ta wymaga stosowania temperatur w zakresie 210-220C, najlepszy efekt kulinarny uzyskamy stosując blachy (pojemniki) emaliowane.
- SMAŻENIE FRYTEK: wykorzystując ruszt UNOX No Fry możliwe jest smażenie dużych ilości frytek w suchym powietrzu.
- ROŻEN: pieczenie drobiu z zastosowaniem specjalnego rusztu UNOX POLLO pozwala na uzyskanie znakomitego efektu kulinarnego. Pieczenie drobiu w piecu UNOX skraca czas obróbki w porównaniu z tradycyjną metodą pieczenia w rożnach itp.
- PIECZENIE PORCJI TALERZOWYCH: przygotowywanie dużej ilości potraw gotowych do szybkiego serwowania na talerzu, największą jakość pieczonych potraw uzyskujemy dzięki wykorzystaniu lekkiego zaparowania w trakcie procesu pieczenia.
- PIZZA: pieczenie pizzy wymaga bardzo krótkiej obróbki termicznej w bardzo wysokiej temperaturze, dzięki specjalnej blasze UNOX FAKIRO oraz modulacji temperatury można szybko upiec pizzę na grubym lub cienkim cieście odtwarzając efekty tradycyjnych pieców do pizzy.
- REGENERACJA: produkty przygotowywane od ręki są zawsze najlepsze pod względem jakościowym, jednakże wymogi rynku, a zwłaszcza specyfikacja produkcji bankietowej i cateringowej wymaga czasami dogrzania lub odgrzania wcześniej przygotowanych potraw.
- PIECZENIE PIECZYWA I CIAST: każdy rodzaj pieczywa czy ciasta wymaga nieco innych parametrów pieczenia w zależności od wielkości, rodzaju ciasta czy gatunku mąki z jakiej powstało.
- SUSZENIE: obróbka produktów delikatnych takich jak bezy czy suflety wymaga badzo precyzyjnie określonej temperatury, równomiernego rozprowadzania ciepła w każdym miejscu komory urządzenia, zmniejszonej dynamiki ruchu powietrza oraz minimalnej bezwładności termicznej co umożliwiają piece UNOX.

Funkcje pieca konwekcyjno-parowego elektrycznego UNOX CHEFTOP:
- pieczenie w gorącym powietrzu do 260C (mięsa, ryby, ciasta, pieczywo francuskie)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz parze 30-60% (mięsa, ryby, warzywa)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz nawilżanie 10-20% (mięsa, ryby)
- gotowania na parze w temperaturze 99-105C, para 100% (warzywa, potrawy dietetyczne)
- gotowanie produktów pakowanych próżniowo w temperaturze 70-85C, para 100%
- pieczenie / grillowanie / zapiekanie w gorącym powietrzu 70-260C z osuszaniem 10-100% (ciasta, zapiekanki, pizza, lasagna, warzywa, mięso)
- gotowanie z sondą (wszystkie programy z określeniem temperatury w rdzeniu potrawy 0-100C)
- utrzymywanie produktu w optymalnej temperaturze powyżej 70C
- regeneracja wcześniej przygotowanych potraw 85-130C, para 30-60%.

POLECAMY RÓWNIEŻ PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE
Piec konwekcyjno-parowy 5xgn1/1 cheftop plus 9,3 kw 9000565 Model: 9000565
Producent: UNOX
pojemność: 5xgn1/1 moc: 9,3 kW
Cena netto: 15,449.25
Cena brutto: 19,002.58
Piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop plus gazowy 19 kw 9000762 Model: 9000762
Producent: UNOX
pojemność: 7XGN1/1 Moc: 19kW
Cena netto: 23,474.25
Cena brutto: 28,873.33

PODSUMOWANIE
Piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw 9000760 firmy UNOX na dzień 2017-06-27 jest w cenie 20,017.33 zł brutto. Cena katalogowa produktu przed rabatem to 21,699.00 zł netto. Produkt dostępny w grupie: piece konwekcyjno-parowe. Masz problem ze swoim sprzętem gastronomicznym firmy UNOX, zapoznaj się z naszą ofertą na usługi serwisowe. Piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw unox serwis. Zapewniamy serwis na terenie całego kraju.

OPINIE NA TEMAT: PIEC KONWEKCYJNO-PAROWY 7XGN1/1 CHEFTOP ONE 9,9 KW 9000760
Autor: (należy wypełnić)
Twoja opinia:
Ocena jakości: Ocena wydajności: Ocena obsługi:
Data i czas: 2017-06-27 22:41:03 Twój adres: 54.80.210.251
Twój kod: 26533 Wpisz kod:


Aktualnie przeglądasz: piec konwekcyjno-parowy 7xgn1/1 cheftop one 9,9 kw 9000760  
Hurtownia Gastronomiczna - GastroChef © 2006-2017
PRODUCENCI   GRUPY   BLOG   OPINIE  

wygenerowano 0.112 sec. 2017-06-27 22:41:03