PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE UNOX

HURTOWNIA GASTRONOMICZNA
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE UNOX
STRONA GŁÓWNA    O NAS    WARUNKI ZAKUPU    SERWIS    KONTAKT    TWÓJ KOSZYK
Hurtownia Gastronomiczna / piece konwekcyjno-parowe unox  
WYSZUKIWARKA PRODUKTÓW
Nazwa/Model: Producent:
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Wpisz adres e-mail:


Piece konwekcyjno-parowe UNOX

Blachy do pieców gastronomicznych UNOX
Blachy do pieców gastronomicznych UNOX
Chemia do pieców konwekcyjno-parowych
Chemia do pieców konwekcyjno-parowych
Okapy wentylacyjne
Okapy wentylacyjne
Piece konwekcyjno-parowe cukiernicze
Piece konwekcyjno-parowe cukiernicze
Piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne
Piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne
Podstawy pod piece UNOX
Podstawy pod piece UNOX
Szafki wypiekowe
Szafki wypiekowe
Wyposażenie dodatkowe pieców UNOX
Wyposażenie dodatkowe pieców UNOX
Zmiękczacze wody, Filtry do wody
Zmiękczacze wody, Filtry do wody
Piece konwekcyjno-parowe UNOX
Piec konwekcyjno-parowy jest najważniejszym urządzeniem w kuchni. Dzięki niemu mamy możliwość serwowania wielu wspaniałych potraw gotowanych, pieczonych itp. Najnowsza linia pieców konwekcyjno-parowych UNOX to najlepszy sposób na uniknięcie stresu podczas obróbki termicznej żywności. Wszystkie nowe modele pieców UNOX 5 EVOLUTION posiadają wbudowany system myjący ROTOR.KLEAN.

SERIA 5 EVOLUTION: NOWE PIECE - NOWE MOŻLIWOŚCI

Podstawowa charakterystyka pieców konwekcyjno-parowych UNOX:
- drzwi wyposażone w oświetlenie LED
- większy wentylator dla zapewnienia szybszej obróbki produktów
- prowadnice blach ze stali nierdzewnej w kształcie litery L (BAKERTOP) lub w kształcie litery C (CHEFTOP)
- elementy grzewcze z automatyczną regulacją mocy
- możliwość zapamiętania 99 programów po 9 kroków, każdy identyfikowany za pomocą 25 liter.
- ADAPTIVE.Clima program gwarantujący powtarzalność obróbki niezależnie od ilości wsadu. Kontrola wilgotności oraz możliwość zapisu 20 programów obróbki.
- AIR.Maxi możliwość zmiany prędkośći wentylatora: 6 prędkości ciągłych oraz 1 prędkość pół-statyczna.
- STEAM.MAXI dwustopniowy zawór, dokładna kontrola ilości wytrącanej pary
- szybka zmiana kierunku obrotu wentylatora
- chłodzenie odprowadzanej wody
- DRY.Maxi usuwanie nadmiaru wilgoci z komory pieca
- wentylator chłodzący obudowę
- zabudowany panel tylny
- filtr mechaniczny urządzenia STEAM.Maxi
- reduktor obniżający ciśnienie do 2 barów

Opis systemów stosowanych w piecach konwekcyjno-parowych UNOX:
AIR.Maxi - Równomierne pieczenie
Powietrze jest nośnikiem ciepła wykorzystywanym do pieczenia produktów. Przepływ powietrza ma znaczenie dla osiągnięcia równomiernego efektu obróbki w każdym miejscu na blasze oraz na wszystkich blachach. Z tego powodu optymalizacja przepływu powietrza wewnątrz komory odgrywa znaczącą rolę przy opracowywaniu konstrukcji wszystkich pieców ChefTop i BakerTop. Technologia AIR.Maxi została opracowana w celu uzyskania optymalnej dystrybucji powietrza i ciepła wewnątrz komory pieca. Wentylatory umieszczone w piecach UNOX zapewniają doskonały i równomierny efekt obróbki wszystkich produktów. Zmienny kierunek obrotów wentylatora zapewnia równomierny efekt obróbki termicznej. Możliwość wyboru 6 prędkości ciągłych cyrkulacji powietrza wewnątrz komory oraz 1 trybu pół-statycznego umożliwia upieczenie każdego rodzaju produktu. Przy wyborze pół-statycznego trybu pieczenia na bardzo krótki czas aktywowane są wentylatory, które mieszają powietrze w celu uzyskania odpowiedniej temperatury obróbki oraz rozprowadzenia ciepła wewnątrz komory pieca. Użycie tej technologii umożliwia dokładne naśladowanie procesu pieczenia i obróbki zazwyczaj wykorzystywanego w piecach statycznych.

STEAM.Maxi - Perfekcja wykorzystania pary
Podczas obróbki produktów para umożliwia przygotowanie zdrowego i lekkiego posiłku. Gotowanie z wykorzystaniem pary, a w szczególności pary o niskiej temperaturze stosuje się przy przygotowywaniu różnorodnych potraw. Jest to nowoczesna metoda odpowiadająca tradycyjnemu gotowaniu w kąpieli wodnej i pasteryzacji. Dodatkowo podniesienie poziomu wilgotności w komorze pieca w pierwszystch minutach pieczenia produktów drożdżowych wspomaga wyrastanie ciasta i zrumienienie jego zewnętrznej powierzchni. Technologia STEAM.Maxi w piecach ChefTop i BakerTop umożliwia każdy rodzaj obróbki produktów z wykorzystaniem pary, nawet tych najdelikatniejszych, które wymagają niskiej temperatury. STEAM.Maxi w przeciwieństwie do tradycyjnej technologii z wykorzystaniem bojlera gwarantuje możliwość natychmiastowej produkcji pary dzięki niezawodności i efektywności. Połączenie STEAM.Maxi i AIR.Maxi umożliwia piecom UNOX przetwarzanie wody na parę do trzech razy szybciej niż w tradycyjnych piecach.

DRY.Maxi - Pieczenie w komorze pozbawionej wilgotności
Opatentowana technologia DRY.Maxi umożliwia szybkie usunięcie z komory pieca wilgoci uwolnionej z pieczonego produktu, a także pozostałej po zastosowaniu technologi STEAM.Maxi na poprzednim etapie obróbki produktu. Podczas pieczenia technologia DRY.Maxi umożliwia wydobycie doskonałego smaku pieczonych produktów. Możliwe stało się osiągnięcie całkowitego osuszenia komory pieca, a co za tym idzie uzyskanie najwyższych wymaganych standardów jakościowych.

ADAPTIVE.Clima - Doskonały i niezawodny rezultat
Podczas procesu obróbki, wilgoć zawarta w surowych produktach paruje i powoduje powstanie w komorze pieca wilgotnego środowiska. Dzięki technologii ADAPTIVE.Clima parametry obróbki w piecach ChefTop i BakerTop są nieustannie monitorowane. Kontrolowana jest nie tylko temperatura, ale również poziom rzeczywistej wilgotności w komorze pieca. W związku z tym użytkownik ma możliwość osiągnięcia żądanego rezultatu pieczenia każdej partii produktów z gwarancją uzyskania doskonałego produktu finalnego, niezależnie od ilości blach umieszczonych w piecu. Stała kontrola wszystkich parametrów pieczenia umożliwia piecom UNOX dokładne określenie temperatury i wilgotności podczas całego procesu pieczenia, wykrywając jednocześnie każdą zewnętrzną ingerencję użytkownika, na przykład otwarcie drzwiczek. Po osiągnięciu żądanego rezultatu technologia ADAPTIVE.Clima umożliwia użytkownikowi zapamiętanie bieżącego procesu obróbki, a następnie powtórzenie go niezliczoną ilość razy, dając pewność uzyskania każdorazowo rezultatu. Piec automatycznie odtworzy rezultaty procesu obróbki uzyskane przez użytkownika w procesie pilotowym.

MAXI.Link - Prostota i łatwość dostosowania do potrzeb w profesjonalnej kuchni
Największym wyzwaniem w obliczu którego stoi nowoczesna gastronomia jest możliwość zaoferowania maksymalnej jakości, różnorodności i udoskonalonych walorów smakowych przy jednoczesnym zapewnieniu szybkiej punktualnej obsługi, mając na uwadze minimalizację kosztów i optymalne wykorzystanie przestrzeni zajętej przez urządzenia.

Piece konwekcyjno-parowe UNOX to wszechstronne urządzenia do profesjonalnej kuchni. Profesjonalne piece Unox są zaprojektowanie tak, aby zaspokoić każdą potrzebę w sposób kompletny i wszechstronny. Poznaj techniki kulinarne możliwe dzięki piecom konwekcyjno-parowym.

Kategoria piece konwekcyjno-parowe unox zawiera: blachy do pieców gastronomicznych unox (5), chemia do pieców konwekcyjno-parowych (1), okapy wentylacyjne (0), piece konwekcyjno-parowe cukiernicze (12), piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne (21), podstawy pod piece unox (5), szafki wypiekowe (1), wyposażenie dodatkowe pieców unox (2), zmiękczacze wody, filtry do wody (4), itp.
Polecamy kategorie:
Aktualnie przeglądasz: Piece konwekcyjno-parowe UNOX  
Hurtownia Gastronomiczna - GastroChef © 2006-2017

wygenerowano 0.262 sec. 2018-02-21 12:11:50