MASZYNKI DO MIELENIA MIęSA

HURTOWNIA GASTRONOMICZNA
MASZYNKI DO MIELENIA MIęSA
STRONA GŁÓWNA    O NAS    WARUNKI ZAKUPU    SERWIS    KONTAKT    TWÓJ KOSZYK
Hurtownia Gastronomiczna / obsługa wilka do mięsa  
WYSZUKIWARKA PRODUKTÓW
Nazwa/Model: Producent:
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Wpisz adres e-mail:


OBSłUGA WILKA DO MIęSA

Znajdujące zastosowanie w profesjonalnej gastronomii oraz w zakładach przetwórstwa mięsnego urządzenia jakimi są wilki do mięsa wymagają przy ich używaniu przestrzegania zasad związanych z bezpieczeństwem oraz higieną pracy. Tak więc pracownik obsługujący wilki do mięsa musi być przede wszystkim osobą pełnoletnią, która w tym zakresie przeszła odpowiednie szkolenie. Jeśli natomiast jest ktoś niepełnoletni – na przykład uczeń – zawsze musi pracować pod nadzorem osoby dorosłej z odpowiednimi ubraniami. W każdym przypadku pracownik musi mieć na sobie ochronną odzież. Obsługując wilki do mięsa, koniecznie trzeba pamiętać o tym, że są to urządzenia elektryczne – więc tym bardziej wymagające ostrożności przy obsłudze. Przed każdym ich uruchomieniem trzeba dokładnie sprawdzić czy przypadkiem nie są uszkodzone. Nie ma nawet mowy o podłączaniu do sieci, kiedy się okaże, że jednak coś jest nie tak. To samo tyczy się sytuacji, gdy podczas pracy wilki do mięsa zaczną nagle działać nie tak, jak powinny. Rzecz jasna nie wolno w żadnym wypadku zostawiać ich bez nadzoru, jeśli są uruchomione. Ta zasada odnosi się generalnie rzecz biorąc do wszystkich urządzeń gastronomicznych. Identycznie kwestia wygląda z naprawami – nie dokonuje się ich we własnym zakresie, gdyż w ten sposób wilki do mięsa można co najwyżej zepsuć, a nie naprawić, co z kolei ma swoje konsekwencje w postaci zerwania umowy gwarancyjnej. Jak tymczasem doskonale wiadomo, brak gwarancji oznacza to, że za rozmaite naprawy trzeba płacić – a te w przypadku profesjonalnych urządzeń gastronomicznych nie są niestety tanie. Przy obsłudze tego rodzaju sprzętu jest bezwzględnie wymagana znajomość instrukcji obsługi. Nie wolno postępować wbrew wskazówkom, które są w niej zawarte. Przy zakupie urządzenia wyprodukowanego przez zagraniczną firmę należy zwrócić uwagę na to czy instrukcja obsługi właśnie jest napisana w języku polskim. To w ogromnym stopniu ułatwia w przyszłości bardzo wiele spraw, więc warto o to zatroszczyć się już zawczasu.

Grupa: Maszynki do mielenia mięsa

Polecamy: Bemar
Polecamy: Kieliszki
Data: 2012-01-01 18:53:25

Aktualnie przeglądasz: Obsługa wilka do mięsa  
Hurtownia Gastronomiczna - GastroChef © 2006-2015
PRODUCENCI   GRUPY   BLOG   OPINIE  

wygenerowano 0.030 sec. 2015-09-03 10:49:16