KUCHNIA GAZOWA

HURTOWNIA GASTRONOMICZNA
KUCHNIA GAZOWA
STRONA GŁÓWNA    O NAS    WARUNKI ZAKUPU    SERWIS    KONTAKT    TWÓJ KOSZYK
Hurtownia Gastronomiczna / wady i zalety kuchni gazowych  
WYSZUKIWARKA PRODUKTÓW
Nazwa/Model: Producent:
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Wpisz adres e-mail:


WADY I ZALETY KUCHNI GAZOWYCH

W zakresie kuchenek zaliczanych do artykułów gospodarstwa domowego wyszczególnia się trzy ich rodzaje – kuchnie gazowe, kuchnie elektryczne oraz kuchnie gazowo-elektryczne. Na którą spośród nich padnie wybór – to już jest zdeterminowane bardzo rozlicznymi czynnikami, w każdym bądź razie jest to sprawa szalenie indywidualna. Typowa gazowa kuchnia z piekarnikiem jest ze wszystkich tych opcji najmniej kosztowna. Najtańsza kuchnia gazowa to wydatek rzędu pięciuset, sześciuset złotych – w porównaniu z dajmy na to kuchniami elektrycznymi to rzeczywiście bardzo mało. Poza tym obecnie gaz kosztuje mniej niż prąd, więc i eksploatacja takiego urządzenia wychodzi taniej. Podobnie jest także w przypadku usterek – serwisowanie tego właśnie sprzętu to najniższe stawki. Dlaczego więc zalet kuchnia gazowa jest przez klientów sklepów z artykułami gospodarstwa domowego kupowana coraz rzadziej? Nie dzieje się tak rzecz jasna bez powodu. Niestety, nawet i pochodząca od najlepszego producenta kuchnia gazowa nie jest pozbawiona wad. Gotowanie na takich urządzeniach jest mało komfortowe, ponieważ mają one to do siebie, że pryskają, więc wszystko wokół jest pobrudzone. Gaz również charakteryzuje się tym, że pozostawia mało estetyczny i trudny do usunięcia nalot nie tylko na naczyniach, w których przyrządza się potrawy, ale też i na kuchennych ścianach. Kolejnym minusem są aspekty związane z pielęgnacją takiego urządzenia – jeśli jest to kuchnia z piekarnikiem, to tenże piekarnik właśnie sprawia zdecydowanie najwięcej kłopotów, bo wyczyścić płytę z palnikami i obudowę to nie jest problem. Takie piekarniki można umyć niestety tylko ręcznie, co w tym przypadku jest mało dokładne, a nie ma tutaj samooczyszczającej funkcji. Wadą piekarników w gazowych kuchniach jest też to, że zapewniają one grzanie tylko od dołu. Efektem jest przypalona potrawa. Jeżeli nie daj Boże w gazowej instalacji jest jakakolwiek usterka, jest ona nieszczelna etc., zakończyć się to może prawdziwą tragedią – gaz może bowiem w każdej chwili wybuchnąć.

Grupa: Kuchnia gazowa

Polecamy: Kuchnia elektryczna
Polecamy: Rożna do kurczakow
Data: 2010-05-20 10:07:16
Obsługa krajalnicy do chleba Wady i zalety kuchni gazowych Płyty grzejne

Aktualnie przeglądasz: Wady i zalety kuchni gazowych  
Hurtownia Gastronomiczna - GastroChef © 2006-2014
PRODUCENCI   GRUPY   BLOG   OPINIE  

wygenerowano 0.050 sec. 2015-07-29 02:34:04