KOTłY WARZELNE

HURTOWNIA GASTRONOMICZNA
KOTłY WARZELNE
STRONA GŁÓWNA    O NAS    WARUNKI ZAKUPU    SERWIS    KONTAKT    TWÓJ KOSZYK
Hurtownia Gastronomiczna / kotły parowe  
WYSZUKIWARKA PRODUKTÓW
Nazwa/Model: Producent:
BEZPŁATNY NEWSLETTER
Wpisz adres e-mail:


KOTłY PAROWE

W dzisiejszych czasach sklepy z profesjonalnym wyposażeniem gastronomicznym na brak asortymentu z całą pewnością narzekać nie mogą. Firm produkujących takie rzeczy jest obecnie całe mnóstwo, w związku z czym właściciele lokali gastronomicznych, a także wielu innych obiektów mają rzeczywiście w czym wybierać. Oczywiście, w zależności od profilu lokalu, a także zasięgu świadczonych przez niego usług jedne urządzenia są w nim mniej przydatne, inne natomiast bardziej. Stąd taka właśnie różnorodność, jeżeli chodzi o asortyment. Obiekty świadczące usługi gastronomiczne podzielić można generalnie na trzy kategorie – małe, średnie oraz duże. Każdy z tych rodzajów ma jednaj nieco odmienne zapotrzebowanie w zakresie urządzeń. Dla przykładu to właśnie przede wszystkim w tak zwanej dużej gastronomii zastosowanie znajdują kotły warzelne służące do gotowania oraz odgrzewania większej ilości wielu dań. Urządzenie jakim jest kocioł warzelny jest w takich miejscach po prostu nieodzowne, zdecydowanie skraca czas gotowania lub odgrzewania, ułatwiając tym samym organizację pracy w kuchni. Nie trzeba chyba dodawać, że ma to naturalnie wpływ również na jakość obsługi klientów. Ogólnie kotły warzelne dostępne są na rynku w kilku opcjach, nie mniej jednak aby kocioł warzelny we właściwy sposób spełniał powierzone mu zadanie, musi koniecznie być dopasowany do potrzeb lokalu oraz jego możliwości. Bardzo często wybór pada na parowy kocioł warzelny. Podobnie jak w przypadku elektrycznego, tak i tutaj nie zachodzi konieczność prowadzenia dla tego urządzenia technicznej dokumentacji, co jest oczywiście postrzegane jako jego bardzo duży plus. W tego rodzaju kotłach źródłem ogrzewania jest para wodna pochodząca z obcego źródła – tutaj zaś są dwie możliwości, a mianowicie albo zewnętrzna wytwornica pary, albo parowa instalacja. W obydwu tych przypadkach istnieją naturalnie ograniczenia, jeżeli chodzi o maksymalną wartość ciśnienia. Przed jego wzrostem natomiast świetne zabezpieczenie stanowi odpowiednia armatura.

Grupa: Kotły warzelne

Polecamy: Piece konwekcyjno-parowe
Polecamy: Patelnie elektryczne
Data: 2010-05-14 08:47:10

Aktualnie przeglądasz: Kotły parowe  
Hurtownia Gastronomiczna - GastroChef © 2006-2015
PRODUCENCI   GRUPY   BLOG   OPINIE  

wygenerowano 0.050 sec. 2015-08-03 06:34:51